Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Brussels Airport-logo
Al maanden loopt het sociaal overleg met Brussels Airport Compagnie (BAC) enorm stroef. De directie meent boven de wet te staan en blijft gemaakte afspraken met het personeel aan haar laars lappen. De drie vakbonden vragen de bevoegde instanties om een arbeidsinspectie te laten uitvoeren in het bedrijf.
Lees meer
Het minste dat je kan zeggen is dat het wegtransport ziek is, kanker heeft, en dat de koorts oploopt tot 39.5 graden. De Europese Commissie die voor dokter speelt, heeft op 31 mei haar behandeling voorgesteld en besloten dat één aspirientje voldoende is om de zieke te genezen. En als de zieke binnen een jaar of twee niet dood, maar ook niet beter is, moet er misschien overgegaan worden tot twee aspirientjes per dag. Nochtans zijn de Europese transportvakbonden van 9 lidstaten, waaronder ons land, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk,… en enkele grote werkgeversorganisaties, het er grondig mee eens dat het nodig is om de kanker fatsoenlijk aan te pakken en te genezen.
Lees meer
Namibie-150
Onze voorzitter Koen De Mey, sectorverantwoordelijke diamant Myriam Dillen en nationaal secretaris Yves Toutenel waren begin juli aanwezig op een internationale bijeenkomst van IndustriALL, de internationale vakbondskoepel van onder meer de diamantindustrie. Daar werd een Globaal Diamant Netwerk opgericht dat over de grenzen heen wil samenwerken aan de verbetering van de werkomstandigheden van arbeiders in de ganse keten van ontginning tot verwerking. Yves zal samen met zijn collega Beverley Murangi van de mijnwerkersvakbond van Namibië het netwerk voorzitten.
Lees meer
Meer nieuws

Zika

Verhuisd? Nieuwe e-mail? Laat het ons weten