Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
kandidaat havenarbeiders

Gezocht: Havenarbeiders!

De Haven van Antwerpen wil in 2018 ruim 600 havenarbeiders aanwerven. Kim Paenen meldde zich drie jaar geleden bij ACV-Transcom om zich kandidaat te stellen. Ze werkt nu al bijna drie jaar in de Haven. ‘Nog altijd met veel plezier, voor mij is dit een ideale job.’  
Kijk hier hoe jij je ook kandidaat kan stellen. 

Nieuws

Meer nieuws
De procedure van ingebrekestelling door de Europese Commissie tégen onze Belgische havenarbeidsorganisatie, die – na lang en moeizaam onderhandelen en een positief resultaat van het Referendum in juni 2016 onder onze havenarbeiders – uiteindelijk pas werd stopgezet in mei dit jaar, is nauwelijks verteerd of NIEUWE AANVALLEN WORDEN ALWEER INGEZET !
Lees meer
De Europese binnenvaart Unie (EBU), de Europese Schippers Organisatie (ESO) en de Europese Federatie van vervoerswerknemers (ETF) zijn zeer tevreden over de goedkeuring van de Richtlijn betreffende de erkenning van beroepskwalificaties voor de Europese Binnenvaart (IWT) door het Europees Parlement.Persbericht European Barge Union (EBU), European Skippers Organisation (ESO) en European Transport Workers’ Federation (ETF)
Lees meer
Naar aanleiding van de artikels en getuigenissen in de Belgische en Nederlandse media gisteren vraagt minister van Volksgezondheid Maggie De Block een onderzoek naar de invloed van giftige dampen in vliegtuigen op de gezondheid van het personeel. ACV-Transcom is zeer tevreden dat het debat alvast in gang is gezet en hoopt dat het thema nu ook echt op de politieke agenda komt. Ze roept ook Brussels Airport op om het geplande nieuwe ontijzelingsplatform te schrappen vanwege de gezondheidsrisico’s voor boord- én grondpersoneel.
Lees meer
Op 8 november heeft de Europese Commissie het tweede deel van haar mobiliteitspakket gepubliceerd. Twee van de elementen ervan - met name de toegang tot de markt voor autobus- en touringcardiensten en de richtlijn gecombineerd vervoer - kunnen een grote invloed hebben op de kwaliteit van de werkgelegenheid en de sociale duurzaamheid van het wegvervoer. (Persbericht Europese Transportarbeiders' Federatie, 8 november)
Lees meer
Een ex-piloot van KLM mag van zijn werkgever niet spreken over het ‘aerotoxisch syndroom’ dat hij zou hebben opgelopen door zijn werk, zo onthult het Nederlands onderzoeksprogramma Zembla vandaag. Voor ACV-Transcom is dit echter niet nieuw en allerminst een alleenstaand geval. Gezondheidsproblemen door toxische gassen in vliegtuigen zijn al lang gekend in de sector, maar worden niet erkend. Vanwege de frequentie van blootstelling zijn piloten en cabinepersoneel vaker getroffen, maar de gassen zijn evengoed schadelijk voor de passagiers. ACV-Transcom voert al verschillende maanden, samen met de Europese en Internationale Transportarbeiders Federatie, een sensibiliseringscampagne bij het personeel. Ze eisen wereldwijde standaarden voor de luchtkwaliteit in vliegtuigen en veilige ventilatiesystemen.
Lees meer
Meer nieuws

Zika

Verhuisd? Nieuwe e-mail? Laat het ons weten