• Red onze trein!

  Lees meer
  Red onze trein 720
 • Transcom-Info

  Op deze pagina kan je de digitale versie van ons ledenblad Transcom-Info doorbladeren.

  Lees meer
  Logo ACV-Transcom
 • 31/05: Manifestatie Openbare diensten

  Actie Publieke diensten
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
ACV 24 mei 2016 Manifestatie De maat is vol
Wij zijn de voortdurende aanvallen van de regering en de werkgevers op de centen en de rechten van de werknemers meer dan beu! Onze alternatieven steunen op een rechtvaardig maatschappijmodel. Met rechtvaardige fiscaliteit. Met kwaliteitsvolle collectieve diensten. Met een stevige sociale bescherming. Met sociaal
overleg en met vrije onderhandelingen.
Lees meer
bagageband
MEI 11

Staking bagagisten Aviapartner op Brussels Airport

Sinds 13.00u deze namiddag zijn de arbeiders van Aviapartner op Brussels Airport in staking. Aanleiding is de enorme werkdruk die sinds de aanslagen van 22 maart op het personeel rust. “Zij stellen zich al wekenlang ongelooflijk flexibel op, met lange werkdagen, vaak in andere luchthavens. Ze hebben echt het beste van zichzelf gegeven om de luchthaven zo snel mogelijk weer te doen draaien en de reizigers van dienst te zijn. Maar trop is te veel”, aldus Kurt Callaerts van ACV-Transcom. De directie toont op geen enkele manier respect voor de inspanningen van de werknemers. De druppel die de emmer vandaag deed overlopen, zijn alweer foutieve loonbrieven, allemaal in het nadeel van de werknemers.
Lees meer
APR 29

Regering verkiest bedeljobs boven échte jobs

Zeg vaarwel aan de typisch Belgische KMO. Als het van de Federale regering afhangt, wordt ze vervangen door een multinational die vanuit een ver fiscaal paradijs en via een online platform diensten aanbiedt van Belgen die geen enkele vorm van sociale bescherming genieten. Onder het voorwendsel dat ze de deeleconomie wil stimuleren, organiseert de federale regering oneerlijke concurrentie en creëert ze een leger van joblozen die staan te bedelen om je van punt A naar punt B te brengen. De sociale partners van de taxisector vragen dan ook aan de Regering om het nieuwe statuut voor ‘occasioneel werk’ onmiddellijk in te trekken.
MEI 10

ACV-Transcom: “nee” op cao Proximus en” ja” op vertrekplan

Bij Proximus is de beslissing voor de CAO en het vertrekplan gevallen! De dossiers werden uiteindelijk toch opgesplitst in een cao-dossier en daarnaast een dossier voor het vertrekplan, zoals trouwens onze CEO in januari in haar communicatie had aangekondigd. ACV-Transcom heeft “NEEN” gezegd op de cao en” ja” op het vertrekplan. Hierbij een allereerste stand van zaken.
Lees meer
Meer nieuws

Prioriteiten openbare sector

Samen met andere vakbonden van de openbare sector stelden we op 22 september onze prioriteiten voor tijdens het event 'Gezond Openbaar'. Onder andere de terugtredende overheid, sociaal overleg en pensioenen kwamen aan bod.

Manif 24 mei: De maat is vol

60.000 mensen protesteerden tegen de onrechtvaardige en regeringsmaatregelen.