• Red onze trein!

  Lees meer
  Red onze trein 720
 • Transcom-Info

  Op deze pagina kan je de digitale versie van ons ledenblad Transcom-Info doorbladeren.

  Lees meer
  Logo ACV-Transcom
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
APR 29

Regering verkiest bedeljobs boven échte jobs

Zeg vaarwel aan de typisch Belgische KMO. Als het van de Federale regering afhangt, wordt ze vervangen door een multinational die vanuit een ver fiscaal paradijs en via een online platform diensten aanbiedt van Belgen die geen enkele vorm van sociale bescherming genieten. Onder het voorwendsel dat ze de deeleconomie wil stimuleren, organiseert de federale regering oneerlijke concurrentie en creëert ze een leger van joblozen die staan te bedelen om je van punt A naar punt B te brengen. De sociale partners van de taxisector vragen dan ook aan de Regering om het nieuwe statuut voor ‘occasioneel werk’ onmiddellijk in te trekken.
Bij Proximus is de beslissing voor de CAO en het vertrekplan gevallen! De dossiers werden uiteindelijk toch opgesplitst in een cao-dossier en daarnaast een dossier voor het vertrekplan, zoals trouwens onze CEO in januari in haar communicatie had aangekondigd. ACV-Transcom heeft “NEEN” gezegd op de cao en” ja” op het vertrekplan. Hierbij een allereerste stand van zaken.
Lees meer
ACV 160420 Manif de rek is eruit banner
Op 13 april voerde het ACV op het Albertinaplein een eerste blitsactie voor het behoud van de 38 urenweek. Het ACV wil de druk voor het behoud van de 38 urenweek en voor werkbaar werk nog verder opvoeren. Daarom organiseert het ACV  een betoging op 20 april in Brussel.Op 20 april was al een betoging voorzien rond jongeren en werk. Deze actie wordt na de recente regeringsbeslissingen, uitgebreid met de strijd voor het behoud van de 38-uren week en voor echt werkbaar werk voor jong en oud, in de openbare en de privésector.
Lees meer
De rek is eruit
Woensdag 13 april voerden verschillende centrales van het ACV actie voor het behoud van de 38-urenweek. De werknemers kregen het met regering Michel al hard te verduren. Nu krijgen ze opnieuw de volle laag: met een 45-urenweek en werkdagen van 9 uur, inlevering van de overurentoeslag, extra flexibiliteit in plaats van jobcreatie, straffen van langdurig zieken. Voor vermogenden zijn er de Panama-voordelen. Voor het ACV is het duidelijk: de rek is eruit!
Lees meer
Meer nieuws

Prioriteiten openbare sector

Samen met andere vakbonden van de openbare sector stelden we op 22 september onze prioriteiten voor tijdens het event 'Gezond Openbaar'. Onder andere de terugtredende overheid, sociaal overleg en pensioenen kwamen aan bod.

Fotoreportage De Toekomst is van Ons

Een stralend lentezonnetje ondersteunde de ruim 8.000 deelnemers aan de manifestatie De Toekomst is van Ons. Met significant veel jongeren. Een manifestatie voor het behoud van de 38-urenweek en voor werkbaar werk.