Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Fair Transport

Ben je autobus-of touringcarchauffeur? Neem even de tijd voor de ETF-enquête en geef je mening over arbeidsroutines de werkomstandigheden. 

Alvast bedankt!

Nieuws

Meer nieuws
Gestrand schio
Dat het grote containerschip dat maandag vast liep in de beruchte “bocht van Bath” op de Westerschelde, na amper 24 uur terug kon vertrekken, is te danken aan het snelle en professionele optreden van de loodsen en maritieme dienstverlening, zegt Kurt Callaerts, sectorverantwoordelijke mobiliteit bij ACV-Transcom. “De haventoegang is geen spel. Daarom moeten de nautische diensten openbare diensten zijn en mag er niet op worden bespaard.”
Lees meer
knelpuntberoep
De Vlaamse transportbedrijven trekken aan de alarmbel. Door de economische groei stijgt ook het aantal vacatures voor truckchauffeurs, maar de transportbedrijven krijgen deze niet ingevuld. Nochtans komt dit tekort niet uit de lucht gevallen. Een verhoging van de lonen en betere werkomstandigheden zijn deel van de oplossing, maar er is meer nodig.
Lees meer
luchtverkeersleider klein
Belgocontrol bouwt de organisatie van van gemeenschappelijk vervoer voor het personeel af. Er zullen geen shuttles meer rijden tussen de site Steenokkerzeel en Vilvoorde en Kortenberg station. Een eenzijdige beslissing, waar ACV-Transcom zich fel tegen heeft verzet. Dit gaat volledig in tegen de tijdsgeest om meer personeelsleden op en rond de luchthaven met het openbaar vervoer zich van en naar het werk te laten begeven. En zal gevolgen hebben voor heel wat werknemers.
Lees meer
Vandaag, dinsdag 25 juli, delen de militanten van ACV-Transcom bagagelabels uit aan de vakantiegangers op de luchthaven van Zaventem. Met de actie wil ze aandacht vragen voor het zware werk van de bagageafhandelaars en de vaak precaire omstandigheden waarin zij werken. Want ondanks de net bekend gemaakte goede cijfers van de luchthaven, blijven voor het personeel problemen zoals onderbezetting en aftands materiaal voortduren. Met de boodschap ‘Bedankt bagagist’ kunnen de reizigers de bagageafhandelaars, die meestal ‘onzichtbaar’ blijven, in deze drukke vakantieperiode bedanken voor hun werk.
Lees meer
Brussels Airport-logo
Al maanden loopt het sociaal overleg met Brussels Airport Compagnie (BAC) enorm stroef. De directie meent boven de wet te staan en blijft gemaakte afspraken met het personeel aan haar laars lappen. De drie vakbonden vragen de bevoegde instanties om een arbeidsinspectie te laten uitvoeren in het bedrijf.
Lees meer
Meer nieuws

Zika

Verhuisd? Nieuwe e-mail? Laat het ons weten