• Transcom-Info

    Op deze pagina kan je de digitale versie van ons ledenblad Transcom-Info doorbladeren.

    Lees meer
    Logo ACV-Transcom
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
De werkgeversorganisatie VBO (Het Verbond van Belgische Ondernemingen) gaat alle gesprekken uit de weg in het nieuwe paritair subcomité luchthavenbeheer (PSC 315.03). Ze hebben pas tijd eind september, terwijl de sector voor heel wat uitdagingen staat en er toch heel wat werk op de plank ligt.
Lees meer
Sinds kort bestaat er een nieuwe paritair subcomité van de luchthavenuitbating, het paritair subcomité 315.03 (PSC 315.03). We hebben een lange weg afgelegd, maar dit is nog maar het begin: binnen de sector van de luchthavenuitbating liggen nog heel wat uitdagingen op ons te wachten.
Lees meer
Er komt voorlopig geen internationale actie van luchtverkeersleiders, dat besliste verschillende Europese vakbonden. Passagiers zullen al genoeg getroffen worden door het gebrek aan investeringen en de vertragingen die hiermee gepaard gaan.
Lees meer
ACV-Transcom is verbaasd over het artikel in De Tijd waarin het personeel van de NMBS wordt geviseerd. We zijn niet op de hoogte van een dergelijke benchmarking (in dit geval een studie die onderzoekt of het personeel hard genoeg werkt).
Lees meer
Een internationale actie van luchtverkeersleiders is niet uitgesloten als de betrokken lidstaten vasthouden aan de huidige onrealistische besparingen. Naast ACV-Transcom zouden ook vakbonden uit Duitsland, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland deelnemen aan de mogelijke actie in juni.
Lees meer
Meer nieuws

Dag van de Zeevaarder

Op de Internationale dag van de Zeevaarder staan we stil bij de carrière van de zeevaarder. Waarom kiezen ze voor een carrière op zee?