Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Op 15 april hebben de drie vakbonden bij Proximus aan de directie een reeks alternatieven voorgesteld voor de herstructurering waarbij 1.900 jobs zouden moeten verdwijnen. De directie zal die voorstellen nu één voor één bekijken. Wij verwachten binnen een maand, dus tegen 15 mei duidelijke antwoorden.
Lees meer
controletoren Zaventem
De syndicale kern van ACV-Transcom bij Skeyes (het vroegere Belgocontrol) besliste vandaag na lange discussie om geen acties te voeren tijdens de Krokusvakantie omdat we niet de mensen die nu verdiend met vakantie vertrekken willen treffen. Zo willen onze leden van Skeyes een duidelijk signaal geven aan de buitenwereld dat het ACV niet roekeloos omgaat met het stakingswapen. Toch hebben we nog niks concreet op papier en zijn er constante provocaties vanwege de directie.
Lees meer
ACV-Transcom vroeg bij het sociaal overleg met de werkgevers van 21 februari een duidelijk standpunt over het voorstel om de lonen voor vrachtwagenchauffeurs te verhogen bovenop de loonnorm. De maatregel is broodnodig want de lonen in de sector behoren tot de allerlaagste in het land en het beroep is al lang een knelpuntberoep. Er werd overeengekomen dat de werkgeversfederaties tegen het volgende overleg van 21 maart hun standpunt hierover zullen laten weten. Tot dan vindt ACV-Transcom het voorbarig om een stakingsaanzegging te doen. “We geven voorkeur aan overleg. Wel zullen we de komende weken het personeel in de transportbedrijven informeren over het voorstel. Spontane acties zijn dan niet uitgesloten, en worden wel door ons gedekt.” 
Lees meer
Op woensdag 27 februari zal het Vlaams Parlement zich uitspreken over het ontwerp Taxidecreet van Minister Ben Weyts. Met een open brief, een campagne op sociale media en een actie aan het Vlaams Parlement, tracht de sector de parlementsleden alsnog te overtuigen dat een deregulering zonder grenzen ernstige gevolgen zal hebben voor klant, sector, mobiliteit en milieu. 
Lees meer
Meer nieuws

Oproep diamantbewerkers: stel je kandidaat voor titel 'laureaat van de arbeid'