• Transcom-Info

  Op deze pagina kan je de digitale versie van ons ledenblad Transcom-Info doorbladeren.

  Lees meer
  Logo ACV-Transcom
 • Logo ACV-Transcom
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Viking River Cruises
Op 25 maart verzamelde een delegatie van ACV-Transcom in Amsterdam. Daar voerden we met de collega's van Nautilus International actie tegen het personeelsbeleid van Viking River Cruises.
Lees meer
Vandaag opent Brussels Airport zijn prestigeproject ‘Connector’. De uitbreiding vervangt de tunnel en zal het terminalgebouw rechtstreeks en bovengronds verbinden met Pier A. Dit heeft gevolgen voor de manier van werken, maar bij het personeel overheerst onduidelijkheid.
Lees meer
Sensibilisering FOD Mob 15/12
We schreven al enkele artikels over het uitvallen van de navigatiemiddelen van de redeboten. Dit dossier is slechts één voorbeeld van de gevolgen van de blinde besparingsdrang bij de Vlaamse Regering. Daarbij komt niet enkel de veiligheid, maar ook de economie in het gedrang.
Lees meer
Crew Andromeda
Het gebeurt wel vaker dat bemanning op een schip een tijd geen loon krijgt. In het ergste geval is er een tekort aan eten en drinkbaar water. Het Maritiem Arbeidsverdrag helpt de situatie van de zeevarenden. Het verdrag zorgt ervoor dat ze hun loon krijgen en dat ze thuis geraken indien het schip door een rederij wordt achtergelaten in een haven. Hoe gaat dat precies in zijn werk? We geven twee voorbeelden uit de praktijk.
Lees meer
Een asociale regering werkt blijkbaar inspirerend voor de werkgeversfederaties van de transportsector. Een gezamenlijk voorstel van TLV, FEBETRA en UPTR houdt een loonsverlaging in voor de meerderheid van het rijdend personeel. De werkgevers misbruiken de invoering van een nieuwe functieclassificatie om een loonsverlaging voor de hele sector door te voeren.
Lees meer
Meer nieuws

Crash airbus Germanwings

ACV-Transcom betuigt zijn medeleven met de slachtoffers van de ramp met de airbus van Germanwings. We zijn met onze gedachten bij de nabestaanden, familie en personeel van Germanwings in deze moeilijke periode.

Overzicht acties maart 2015

Het ACV gaat verder in verzet. Waarom? Er zijn nog veel onrechtvaardige en asociale regeringsmaatregelen (indexsprong, beschikbaarheid oudere werklozen en SWT’ers) en we gaan vol voor een tax shift, voor een sterke sociale zekerheid, voor jobs en groei en voor een sterke, kwaliteitsvolle openbare sector. Om de druk op de regering te verhogen plannen we drie manifestaties. 
 • 11 maart: alle vakbonden (zowel privé als openbare sector) komen samen op het Muntplein in Brussel.
 • 19 maart: bijeenkomst vakbonden openbare sector in Brussel (Muntplein), want ze worden éxtra hard geraakt (zonder voorafgaand sociaal overleg). 
 • 29 maart: de Grote Parade van Hart boven Hard gaat over vakbondsgrenzen heen en mobiliseert een hele samenleving.