Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Recent werden we door MBZ benaderd met het oog op de ontwikkeling van een logistiek park door de Chinese Lingang Group. De communicatie beperkte zich echter in eerste instantie tot een algemene commerciële powerpointvoorstelling over het bedrijf. Concrete info over het soort van activiteiten, beoogde volumes en goederenstromen, aantal geplande taken, omschrijving van het werk, etc… hebben we tot op heden nog niet gekregen. We namen dan ook beleefd akte van de voorstellen zonder engagement om mee te stappen in het verhaal van een logistieke zone.
Lees meer
De directie van de Belgische Spoorwegen heeft vandaag werk gemaakt van de trekking van de nummers voor de sociale verkiezingen. Zes syndicale organisaties werden voorgedragen en ACV-Transcom werd het nummer 6 toegekend. ACV-Transcom voert al enkele weken campagne. De militanten zijn enthousiast over deze nieuwe uitdaging: de directe verkiezing van syndicale vertegenwoordigers op het niveau van de comités ter preventie en beveiliging op het werk en op het niveau van de gewestelijke paritaire commissies. Een belangrijke stap voor meer democratie en de onmiddellijke betrokkenheid van het personeel op hun welzijn en werkomstandigheden.
Lees meer
Een hoogdag voor de uitbuiting van werknemers: de Commissie vervoer van het Europees Parlement stemde gisteren in met de legalisering van loondiscriminatie en de vermindering van de rusttijd voor beroepschauffeurs. “Een bittere klap voor de vakbonden en de drie miljoen werknemers in deze sector”, is de reactie van de Europese Transportwerkers’ Federatie (ETF), ACV-Transcom en andere Europese vakbonden.
Lees meer
In de week van 28 mei tot en met 1 juni brengen de militanten van ACV-Transcom een bezoek aan de vele buitenlandse vrachtwagenchauffeurs die verblijven op de parkings aan verschillende autostrades in Vlaanderen. Met informatiefolders in het Engels, Pools, Bulgaars en Roemeens wil de vakbond van transportsectoren hen informeren over hun rechten op het vlak van loon- en arbeidsvoorwaarden en hen wijzen op de bijstand die ze kunnen krijgen. Tegelijkertijd is het een nieuwe oproep aan de Belgische en Europese politici om de sociale dumping in de transportsector aan te pakken en het Europees mobiliteitspakket grondig bij te sturen. Op dinsdag 29 mei is er een internationale manifestatie in Straatsburg.
Lees meerEr is een akkoord over de zware beroepen in de openbare sector. Mensen met een zwaar beroep kunnen voortaan vroeger met pensioen of krijgen een hoger pensioenbedrag als ze langer doorwerken. Benieuwd of jouw beroep erkend is? Bekijk hier de lijst.
Lees meer
Meer nieuws

Zika

Verhuisd? Nieuwe e-mail? Laat het ons weten