Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
ACV-Transcom, ACV Openbare Diensten en ETF voeren morgen, woensdagochtend vanaf 9.00u actie aan de kantoren van Eurolines en Flixbus aan het station van Brussel-Noord. Ze willen zowel de chauffeurs van autobus- en touringcars als reizigers op de hoogte brengen van de voorstellen van de Europese Commissie. Die wil de rij- en rusttijden van de chauffeurs versoepelen. Dit zal echter niet enkel ten koste gaan van het welzijn van de chauffeurs, maar ook van de veiligheid van de reizigers en andere weggebruikers. De vakbonden vragen daarom om deze plannen op te geven. Woensdagnamiddag zal het Europees Parlement over het voorstel van rij- en rusttijden stemmen.
Lees meer
Indiana
De Australische investeringsbank Macquarie gaat haar aandeel van 36% in Brussels Airport Company verkopen. Een maandenlang geschil met die andere aandeelhouder, het Canadese Ontario Teachers’ Pension Plan lijkt eindelijk van de baan. ACV-Transcom roept de Belgische overheden op om de kans te grijpen om de aandelen over te nemen en zo haar greep op de tweede economische motor van ons land terug te vergroten!
Lees meer
Op 28 februari hebben het Europees Parlement en de EU-lidstaten overeenstemming bereikt over de richtlijn inzake de detachering van werknemers. Terwijl velen vieren, zijn de werknemers in de sector van het vervoer over de weg opnieuw teleurgesteld. Het werd nu bevestigd: het wegvervoer zal worden uitgesloten van de nieuwe detacheringsregels die gelijke beloning voor werknemers garanderen, ongeacht waar ze vandaan komen.
Lees meer
Gisteren, donderdag 1 maart werd de regeling voor interimarbeid bij de overheid en overheidsbedrijven in de ministerraad goedgekeurd. Een onnodige maatregel aangezien tijdelijke arbeid vandaag al voldoende geregeld is en de kostprijs van interimarbeid meestal hoger is. Heel wat jobs zijn bovendien zo gespecialiseerd dat interimarbeid er quasi onmogelijk is. Voor ACV-Transcom is dit niet meer dan een nieuwe pestmaatregel tegen het overheidspersoneel, ten gunste van de uitzendkantoren maar ten nadele van het personeel en de dienstverlening.
Lees meer
Meer nieuws

Zika

Verhuisd? Nieuwe e-mail? Laat het ons weten