Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
jost
ACV-Transcom is zeer blij dat het parket opnieuw een groot bedrijf aanpakt in de strijd tegen sociale dumping. Vandaag werd bekend dat bij Jost Group, de tweede grootste transporteur van het land, onlangs 19 vrachtwagens in beslag zijn genomen. Het parket zou liefst 300 vrachtwagens willen laten stilleggen, maar het bedrijf kon dat via de rechtbank voorlopig verhinderen. De vrachtwagens zijn allemaal ingeschreven in Roemenië en Slovakije.
Lees meer
Brussels Airport-logo
Brussels Airport company als bedrijf organiseert bewust chaos op de luchthaven in aanloop van de nationale staking op 13 februari. Zo drijft het bedrijf de sociale spanningen op de spits met de brandweerdienst van de luchthaven, een cruciale veiligheidsdienst. Eerder deed men dit al met de luchthaveninspecteurs en andere diensten.
Lees meer
Haven van Vlissingen
North Sea Port, de fusiehaven tussen Gent, Vlissingen en Terneuzen, heeft vorig jaar opnieuw recordcijfers gehaald, zo klonken de hoera-berichten van de ceo’s op hun nieuwjaarsrecepties. Er is echter ook een ‘maar’ aan het verhaal, want blijkbaar vindt men niet voldoende personeel voor de bedrijven die zich in de haven willen vestigen. De oorzaak daarvan is echter niet moeilijk te achterhalen. De slechtere Nederlandse loon- en arbeidsvoorwaarden en de slechtere regulering op vlak van veiligheid maken de haven niet aantrekkelijk voor havenarbeiders. Dat de fusie zou leiden tot deze toestand is iets waar ACV-Transcom vanaf het begin voor waarschuwde.
Lees meer
skyline Antwerpen
Op 22 december werd in Antwerpen eindelijk het bestuursakkoord goedgekeurd door de drie coalitiepartners N-VA, SPA en Open VLD. De belangengroep Maritiem-Luchtvaart van ACV-Transcom (sectoren havenarbeiders; koopvaardij; visserij; binnenvaart; FOD Mobiliteit en Vervoer; Maritieme Dienstverlening en Kust; sleepdiensten; luchtvaartmaatschappijen, handlers; luchthavenuitbating; Belgocontrol/Skeyes) ziet in het akkoord alvast een aantal positieve elementen voor de haven, maar we hebben ook onze bedenkingen. En steken onze hand uit om met het stadsbestuur en de havenschepen een aantal pijnpunten te bespreken.
Lees meer
Meer nieuws