• Transcom-Info

  Op deze pagina kan je de digitale versie van ons ledenblad Transcom-Info doorbladeren.

  Lees meer
  Logo ACV-Transcom
 • Logo ACV-Transcom
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Op 19 maart 2015 roept het gemeenschappelijk vakbondsfront van de openbare sector (ACOD, FCSOD & VSOA) van 11u tot 12u zijn militanten op om naar het Muntplein in Brussel te komen. Daar zullen we protesteren tegen de besparings- en pensioenmaatregelen van de federale en Vlaamse regering. Deze werden immers zonder ernstig sociaal overleg doorgedrukt waardoor het personeel én de gebruikers van de openbare sector bijzonder hard worden geraakt.
Lees meer
Deze morgen kregen de vakbonden in een bijzonder Paritair Comité te horen over een herstructurering op het niveau van de ondersteunende diensten binnen het Centraal Bestuur/Project Alfa. Naakte ontslagen zijn niet uit te sluiten.
Lees meer
Sensibilisering FOD Mob 15/12
Yilport, een Turks bedrijf, baat sinds 1 februari een containerterminal uit in de haven van Oslo. Onze collega's van de Noorse Transportwerkers Federatie (NTF) proberen al enkele weken om met deze nieuwe uitbater een cao voor deze terminal af te sluiten, maar tevergeefs. ACV-Transcom springt daarom zijn Noorse collega's te hulp.
Lees meer
Op de Algemene Raad van 10 februari 2015 keurde een nipte meerderheid van het ACV het ontwerpakkoord van de sociale partners goed. ACV-Transcom stemde 2/3de voor en 1/3de tegen, op voorwaarde dat er een klaar en duidelijk actieplan komt. Onze tussenkomst vind je onder 'lees meer'.
Lees meer
Sensibilisering FOD Mob 15/12
De navigatiemiddelen van redeboten, dat zijn schepen die loodsen aan boord van in- en uitgaande schepen brengt, vallen regelmatig uit. Hoewel we dit gevaarlijke probleem al enkele maanden geleden signaleerden, is er voorlopig nog geen oplossing. 
Lees meer
Meer nieuws

Overzicht acties maart 2015

Het ACV gaat verder in verzet. Waarom? Er zijn nog veel onrechtvaardige en asociale regeringsmaatregelen (indexsprong, beschikbaarheid oudere werklozen en SWT’ers) en we gaan vol voor een tax shift, voor een sterke sociale zekerheid, voor jobs en groei en voor een sterke, kwaliteitsvolle openbare sector. Om de druk op de regering te verhogen plannen we drie manifestaties. 
 • 11 maart: alle vakbonden (zowel privé als openbare sector) komen samen op het Muntplein in Brussel.
 • 19 maart: bijeenkomst vakbonden openbare sector in Brussel (Muntplein), want ze worden éxtra hard geraakt (zonder voorafgaand sociaal overleg). 
 • 29 maart: de Grote Parade van Hart boven Hard gaat over vakbondsgrenzen heen en mobiliseert een hele samenleving.
ACV Logo wat krijg jij op je bord

De gevolgen van het regeerakkoord...

Wat heeft de regering allemaal bekokstoofd in haar federaal regeerakkoord? Volgens het ACV is het een hongermaal voor werknemers, werklozen en ambtenaren. Minder inkomen en dus minder koopkracht. Maar het is een waar feestmaal voor de rijken en de ondernemers.
Check wat krijg jij op je bord en lees meer over de gevolgen van het regeerakkoord op jouw profiel. Download het pamflet en bereken wat een indexsprong jou kost.
Verder vind je op deze site meer info over de komende acties van de vakbonden.