Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuwsEr is een akkoord over de zware beroepen in de openbare sector. Mensen met een zwaar beroep kunnen voortaan vroeger met pensioen of krijgen een hoger pensioenbedrag als ze langer doorwerken. Benieuwd of jouw beroep erkend is? Bekijk hier de lijst.
Lees meer
Luchthaven Deurne
Via de pers werd ACV-Transcom vandaag op de hoogte gebracht van het jaarverslag van Belgocontrol. Ook de economische en financiële cijfers werden tot op heden verborgen gehouden voor het nochtans wettelijk voorzien overleg met de sociale partners. Voor ACV-Transcom is dit hét voorbeeld van hoe Belgocontrol omgaat met sociaal overleg en haar personeel: hautain! De goede resultaten uit volgens het verslag behoeven toch een aantal kanttekeningen. Ondanks de vele uitspraken en beloften, zien we binnen Belgocontrol dat continuïteit en capaciteit dé prioriteit is ten nadele van de veiligheid.
Lees meer
In een open brief aan Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts, waarschuwen de sociale partners van de Vlaamse taxisector dat het ongewijzigd doorvoeren van het huidige ontwerpdecreet m.b.t. bezoldigd individueel vervoer, ernstige gevolgen zal hebben voor de Vlaamse steden. Naar analogie met wat er vandaag in Nederland gebeurt, kan men met de huidige tekst overlast, stijgende prijzen en een sociaal bloedbad verwachten. Werkgevers en werknemers zijn voorstander van een hervorming, zolang ze voldoende buffers inbouwt om de gekende uitwassen van de platformeconomie een halt toe te roepen.
Lees meer
Een jaar na de undercoverreportage van Pano bij DHL Aviation maakt ACV-Transcom de balans. Positief: De cijfers tonen duidelijk een daling van het aantal uitzendkrachten bij het koeriersbedrijf aan. Daartegenover ziet de transportcentrale van het ACV nog steeds elke dag misbruik van uitzendkrachten bij andere cargo- en bagageafhandelingsbedrijven op de Belgische luchthavens zonder dat personeelstekorten structureel worden aangepakt. Ook de beloofde inspecties blijven uit. Met de zomerpiek voor de deur trekt ACV-Trans com aan de alarmbel.
Lees meer
Seamencentre
In de haven van Zeebrugge kunnen zeelieden vanaf 2 mei met een nieuw busje tussen de verschillende terminals en het zeemanshuis pendelen. Vrijwilligers zullen in de toekomst ook bezoeken aan boord brengen en zo het zeemanshuis tot bij hen brengen. Het busje is een geschenk van het ITF Seafarer’s Trust, dat wereldwijd lokale initiatieven steunt ten voordele van zeelieden.
Lees meer
Meer nieuws

Zika

Verhuisd? Nieuwe e-mail? Laat het ons weten