Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Aviapartner0
Op donderdag 8 februari raakte bekend dat Aviapartner en Swissport tot eind 2025 verantwoordelijk blijven voor de afhandeling van passagiers, bagage en vracht op Brussels Airport. ACV-Transcom is blij met de nieuwe licenties omdat hiermee stabiliteit en zekerheid wordt gecreëerd voor de personeelsleden, maar vreest dat de moeilijkheden bij beide bedrijven hiermee niet van de baan zijn.
Lees meer
Luchthaven Deurne 100x150
Medewerkers van Belgocontrol wordt geregeld het recht ontzegd op loopbaanonderbreking. Na verschillende vruchteloze pogingen om tot een constructieve oplossing te komen met respect voor het recht van de werknemers vroeg ACV-Transcom zonet formeel een bemiddeling aan tussen haar en de directie van Belgocontrol bij de bevoegde dienst van de Federale Overheidsdienst Werk Arbeid en Sociaal Overleg.
Lees meer
Air Belgium
De nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium wil vanaf eind maart vanop de luchthaven Brussels South Charleroi Airport naar China gaan vliegen. Air Belgium verwacht de eerste van vier Airbus A340-300's over een week of twee en denkt eind maart te kunnen gaan vliegen op de route naar Hongkong. Air Belgium maakte de plannen woensdagochtend, 31 januari officieel bekend in Charleroi. ACV-Transcom tekende present op de voorstelling.
Lees meer
De vakbonden werden ingelicht over de geplande sluiting van de DHL-site in Meer. Hierdoor zullen de jobs van 33 arbeiders, 16 bedienden en een 10- tal interims verloren gaan. Daarnaast is er ook banenverlies (25 jobs) te verwachten op de site in Mechelen door de aankondiging van FNAC/Vandenborre om hun logistiek in eigen beheer verder te zetten.
Lees meer
Aviapartner0
Op vrijdag 26 februari gingen de werknemers van Aviapartner op Brussels Airport in actie. De aanleidingen waren legio. De grootste items waren werknemers die tot 26 shiften na elkaar moesten werken, mank lopende planningen, het niet toekennen van maaltijdpauzes, onderbezetting, totaal gebrek aan info en voorbereiding voor een nieuwe klant, … De directie van Aviapartner houdt al jaren haar personeel onder de knoet met het argument dat door de belabberde financiële situatie een actie het einde zou betekenen van het bedrijf. Toch was op 26 januari ’18 de maat vol voor het personeel, terecht.
Lees meer
Meer nieuws

Zika

Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand & Energie

Bericht :Diamantsector – Deskundigen

OPROEP KANDIDATEN 

In uitvoering van het koninklijk besluit van 30 april 2004 houdende maatregelen betreffende het toezicht op de diamantsector, wordt door de Speciale Commissie voor de Diamantsector (Centrale Raad voor het Bedrijfsleven) eerlang een bekwaamheidsproef ingericht voor deskundigen ter zake van het vaststellen van het gewicht, de waarde en de kwalificatie van in- of uitgevoerde diamant . Standplaats : Antwerpen. Tien jaar veelzijdige beroepservaring in het diamantvak, alsook kennis van het Nederlands, zowel schriftelijk als mondeling, zijn vereist. 
De voorwaarden tot deelneming aan deze bekwaamheidsproef, alsook het volledige examenprogramma, kunnen op schriftelijke aanvraag bekomen worden bij: 
Secretariaat van de Speciale Commissie voor de Diamantsector, 
Blijde Inkomstlaan 17-21 
1040 Brussel, 
e-mail : examenexpert@ccecrb.fgov.be 
De initieel vooropgestelde inschrijvingstermijn wordt verlengd tot 28 februari 2018.

Verhuisd? Nieuwe e-mail? Laat het ons weten