Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Op dinsdag 17 juli delen de militanten van ACV-Transcom, ACV jongeren en KAJ informatiefolders en stickers uit aan de vakantiegangers op de luchthaven van Zaventem. Met de actie willen ze de bagageafhandelaars in de schijnwerpers plaatsen en aandacht vragen voor hun zware werk, precaire werkomstandigheden en onzekere contracten. Omdat het veelal over jonge werknemers gaat, vragen de drie organisaties ook dat de bagageafhandelingsbedrijven een engagement aangaan om een duurzaam en innovatief jongerentewerkstellingsbeleid te voeren.
Lees meer
Brussels airport2
Vandaag, precies 60 jaar geleden opende in de gietende regen de nationale luchthaven haar deuren. In die 60 jaar is de luchthaven enorm gegroeid, wat volgens Brussels Airport het bewijs is van haar succes. Maar sinds ze werd geprivatiseerd, werden steeds meer activiteiten in handen gegeven van onderaannemers, werd het maken van winsten het belangrijkste, en ontbreekt het aan politieke wil om een gecoördineerd luchthavenbeleid uit te werken. Dat maakt dat er niet veel reden is tot feesten. Maar er zijn wel kansen voor onze overheid om de luchthaven opnieuw in handen te nemen.
Lees meer
Een grote overwinning vandaag voor de vakbonden en de meer dan drie miljoen professionele chauffeurs in Europa. Het Europees Parlement verwees vandaag drie voorstellen die de sociale dumping in de transportsector zouden hebben gelegaliseerd naar de prullenbak. Deze overwinning is te danken aan een intense samenwerking tussen de Europese vakbonden de voorbije maanden. Nu deze voorstellen van tafel zijn, kregen we een nieuwe kans om te werken aan maatregelen om de arbeids- en leefomstandigheden van de chauffeurs te verbeteren en om oneerlijke concurrentie en sociale dumping aan te pakken.
Lees meer
Stop social dumping
Open brief aan de werkgeversorganisaties uit het wegvervoer en autobus/car.
Op woensdag 4 juli wordt in het Europees Parlement gestemd over het “Mobility Package”. Dit is een belangrijke stap in de richting van een eerlijke en meer leefbare sector. Want de sectoren van goederenvervoer en personenvervoer over de weg worden zwaar getroffen door oneerlijke concurrentie. Soms georganiseerd door of in samenwerking met Belgische werkgevers. ACV-Transcom en BTB-ABVV roepen de werkgeversfederaties uit het goederenvervoer over de weg (FEBETRA, TLV, UPTR) en autobus/autocar (FBAA) op om – in het belang van zowel werknemers als werkgevers, en alle andere weggebruikers – ook hun stem in het debat te laten horen bij de verschillende politieke fracties.
Lees meer
Meer nieuws

Zika

Verhuisd? Nieuwe e-mail? Laat het ons weten