Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
kandidaat havenarbeiders

Gezocht: Havenarbeiders!

De Haven van Antwerpen wil in 2018 ruim 600 havenarbeiders aanwerven. Kim Paenen meldde zich drie jaar geleden bij ACV-Transcom om zich kandidaat te stellen. Ze werkt nu al bijna drie jaar in de Haven. ‘Nog altijd met veel plezier, voor mij is dit een ideale job.’  
Kijk hier hoe jij je ook kandidaat kan stellen. 

Nieuws

Meer nieuws
Betreft: Sociale partners sector vervoer en logistiek vragen politieke en administratieve overheden onmiddellijk het arrest C-434/15 van het Europees Hof betreffende platforms voor bemiddeling van vervoerdiensten toe te passen 
Het Europees Hof van Justitie heeft op 21 december 2017 verklaard dat een elektronische bemiddelingsdienst die personen via hun smartphone met bijbehorende app, in relatie brengt met chauffeurs die met hun eigen voertuig bezoldigd vervoer aanbieden tegen betaling, moet worden beschouwd als een “vervoersdienst” die onderworpen is aan de voorwaarden van vervoerondernemers.
Lees meer
Haven van Antwerpen
Sinds eind vorige week laait het debat rond het al of niet uitbreiden van de Antwerpse haven weer op. Aanleiding is de discussie rond het aanleggen van het Saeftinghedok voor containerbehandeling. Er zijn veel pro’s, contra’s en meningen. Wat duidelijk is voor ACV-Transcom is dat de Antwerpse haven én in uitbreiding onze maritieme industrie dé motor is van onze nationale economie. Daar speel je niet mee, daar zoek je oplossingen voor. Indien onze economische motoren sputteren of op hetzelfde toerental draaien, speel je met onze nationale welvaart. Niet hoger schakelen zorgt trouwens ook voor stilstand of zelfs achteruitgang. Niemand zal daar beter van worden. We roepen de Vlaamse Regering dan ook op om eindelijk in dit dossier verantwoordelijkheid te tonen, beslissingen te nemen en duidelijkheid te scheppen.
Lees meer
Een vrachtwagenchauffeur kan zijn normale wekelijkse rust niet in zijn voertuig nemen. Dat was het vonnis dat het Europees Hof van Justitie vandaag woensdag 20 december velde. ACV-Transcom volgde de zitting ter plaatse en is uiteraard zeer verheugd over deze uitspraak. Deze uitspraak zal zowel op Belgisch als op Europees niveau mogelijk maken om strenger te controleren, luidt het.
Lees meer
Uber-chauffeurs in Europa moeten voortaan worden beschouwd als werknemers. Dat oordeelde het Europees Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg deze ochtend. ACV-Transcom was aanwezig om de langverwachte uitspraak te horen. Zijn de chauffeurs van het platform zelfstandige of moeten zij worden beschouwd als werknemer? Het Hof hanteerde dezelfde redenering als de Europese vakbonden. Dit is een zeer belangrijke beslissing met gevolgen voor honderdduizenden Uber-chauffeurs in Europa.
Lees meer
Ryanair-150
Op 15 december communiceerde het Ryanair management dat het bereid was in te gaan op één van de eisen van het personeel, nl. starten met sociaal overleg. Ryanair liet dit weten aan de Iets, Britse, Duitse, Italiaanse, Spaanse en Portugese vakbonden. Niet zomaar, neen, al deze bonden deden eerder stakingsaanzeggingen tegen Ryanair om hun eisen kracht bij te zetten…
Lees meer
Meer nieuws

Zika

Solidariteitsactie voor Beverley, een Namibische vakbondsactiviste

ACV-Transcom was deze zomer de stuwende kracht achter de oprichting van een internationaal diamantnetwerk dat wereldwijd wil werken aan een meer werkbare jobs in de diamantindustrie. Samen willen vakbonden uit Europa, Subsahara-Afrika en India werken aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de diamantindustrie, van ontginning tot afgewerkt product. Als voorzitter van dit netwerk werd onze nieuwe algemeen sectorverantwoordelijke diamant Yves Toutenel, verkozen, samen met zijn Namibische collega Beverley Murangi, een enthousiaste, mondige en zeer geëngageerde vakbondsactiviste en diamantslijpster. Maar kort na het congres waar de oprichting van het Global Diamond Network officieel was gemaakt, kregen we zeer slecht nieuws uit Namibië. Beverley was ontslagen . Dat mensen die zich inzetten voor een vakbond en hun collega’s zomaar ontslagen kunnen worden, shockeert ons zeer. Om haar een hart onder de riem te steken, en om haar financieel te helpen, start ACV-Transcom een solidariteitsactie. Want Beverley zorgt voor haar hele familie, haar dochter, haar zus, diens twee kinderen, hun ouders. En in Namibië bestaat er geen sociaal vangnet om mensen die hun job verliezen, op te vangen.
Wie Beverley wil steunen, kan een bijdrage storten op: 
Rek.nr. ACV-Transcom: BE57 7895 5029 2435, 
met referentie: 499600 : solidariteitsactie 
Hoeveel hebben we al verzameld?

Verhuisd? Nieuwe e-mail? Laat het ons weten