• Transcom-Info

  Op deze pagina kan je de digitale versie van ons ledenblad Transcom-Info doorbladeren.

  Lees meer
  Logo ACV-Transcom
 • Logo ACV-Transcom
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Viking River Cruises
ACV-Transcom en ACV Voeding en Diensten klaagden tijdens een actie vorige week de slechte en onveilige arbeidsomstandigheden aan van de vissers in de Aziatische wateren en werknemers tewerkgesteld in Filipijnse visserijsector.
Lees meer
We tonen onze solidariteit en medeleven aan de familie van de drie overleden havenarbeiders. Veiligheid blijft, net zoals in het verleden, een absolute prioriteit. We eisen dat dit ongeval ernstig onderzocht wordt, dat het overleg hierrond zo snel mogelijk start en dat de nodige conclusies en maatregelen genomen worden.
Lees meer
De diamantnijverheid zit in de problemen. Het aantal diamantarbeiders slinkt zienderogen en er is heel wat (tijdelijke) werkloosheid in de sector. De regering geeft de diamanthandel met de karaattaks een fiscaal cadeau, maar laat hiermee een kans liggen om de diamantnijverheid uit het slop te trekken.
Lees meer
Vandaag organiseerde Bart Tommelein, staatssecretaris voor sociale fraude, een Ronde Tafel over sociale fraude en sociale dumping in de transportsector. Handhaving, controle van bestaande regels en een coherent vervolgingsbeleid bij fraude zijn prioritair voor de vakbonden. “Een loon van 300 euro per maand voor een Roemeense chauffeur die in België werkt, is onaanvaardbaar”, aldus Jan Sannen, sectorverantwoordelijke van ACV-Transcom.
Lees meer
Viking River Cruises
Op 25 maart verzamelde een delegatie van ACV-Transcom in Amsterdam. Daar voerden we met de collega's van Nautilus International actie tegen het personeelsbeleid van Viking River Cruises.
Lees meer
Meer nieuws

Crash airbus Germanwings

ACV-Transcom betuigt zijn medeleven met de slachtoffers van de ramp met de airbus van Germanwings. We zijn met onze gedachten bij de nabestaanden, familie en personeel van Germanwings in deze moeilijke periode.