Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Havenarbeiders
De laatste dagen* is er weer maar eens een nieuw offensief gestart op de wet van de havenarbeid en het logische en gestructureerde systeem van de werking in onze havens door een handvol kapitalistische personen. Deze enkelingen lijken zich niet te kunnen neerleggen bij het feit dat de goede economische cijfers van onze havens te danken zijn aan de bewezen hoge productiviteit en goede scholing van onze havenarbeiders, en een degelijk sociaal overleg. ACV-Transcom is deze steeds terugkerende aanvallen beu.
Lees meer
asbest
De werknemers van Swissport Cargo hebben het werk woensdagmiddag 29 mei hervat na een vergadering met vertegenwoordigers van Brussels Airport, de directie van Swissport Cargo en de syndicale afgevaardigden. De staking begon dinsdag 28 mei om 16.00u toen asbest ontdekt werd bij renovatiewerken in de loods van Swissport. Er zal nu een externe firma aangesteld worden om verder onderzoek te doen. De renovatiewerken liggen voorlopig stil.
Lees meer
Na een jaar onderhandelen keurde de Vlaamse regering in de ministerraad van 24 mei 2019 het sectoraal akkoord voor de Vlaamse overheid goed. Ondanks het feit dat de Vlaamse regering vooraf meedeelde dat er geen budgetten waren voor een kwantitatief akkoord (los van de 22 miljoen euro voor de 2° pensioenpijler contractuelen die hun pensioenrechten opbouwen vanaf 1 januari 2019) is ACV-Transcom er samen met ACV Openbare diensten toch in geslaagd om maatregelen in dit akkoord te verankeren die leiden tot een koopkrachtverhoging voor de 28.000 Vlaamse ambtenaren. Hiervoor werd een budget van 6 miljoen euro uitgetrokken. Een kort overzicht van de maatregelen uit dit sectoraal akkoord 2017-2019:
Lees meer
ACV-Transcom en BTB voeren vandaag in de haven van Gent al voor de tweede keer actie tegen een schip van de Duitse rederij Blumenthal. De actie past in een internationale campagne van de internationale transportwerkersfederatie (ITF) tegen de rederij, die is opgestart na een heel aantal schrijnende getuigenissen over de leef- en werkomstandigheden aan boord van de schepen.
Lees meer
luchtverkeersleider klein
Het syndicaal comité van ACV-Transcom bij skeyes- samengesteld uit vertegenwoordigers van de luchtverkeersleiders (uit CANAC en de regio’s), technici (ATSEPs), meteo en administratie – schaarden zich achter een verwerping van het voorgelegde voorstel van de directie op het bijzonder paritair comité van 10 mei.
Lees meer
Meer nieuws

Oproep diamantbewerkers: stel je kandidaat voor titel 'laureaat van de arbeid'