Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Op 28 februari hebben het Europees Parlement en de EU-lidstaten overeenstemming bereikt over de richtlijn inzake de detachering van werknemers. Terwijl velen vieren, zijn de werknemers in de sector van het vervoer over de weg opnieuw teleurgesteld. Het werd nu bevestigd: het wegvervoer zal worden uitgesloten van de nieuwe detacheringsregels die gelijke beloning voor werknemers garanderen, ongeacht waar ze vandaan komen.
Lees meer
Gisteren, donderdag 1 maart werd de regeling voor interimarbeid bij de overheid en overheidsbedrijven in de ministerraad goedgekeurd. Een onnodige maatregel aangezien tijdelijke arbeid vandaag al voldoende geregeld is en de kostprijs van interimarbeid meestal hoger is. Heel wat jobs zijn bovendien zo gespecialiseerd dat interimarbeid er quasi onmogelijk is. Voor ACV-Transcom is dit niet meer dan een nieuwe pestmaatregel tegen het overheidspersoneel, ten gunste van de uitzendkantoren maar ten nadele van het personeel en de dienstverlening.
Lees meer
ATCO-klein
Op donderdag 22 februari kwamen vakbonden van de luchtverkeersleidingscenta van over heel Europa samen op de Grasmarkt te Brussel. In aanwezigheid van de Europese koepels ATCEUC (Air Traffic Controllers European Unions Coordination) en ETF (European Transport Workers' Federation). Daar werden de volgende stappen te besproken in de campagne ‘Our Rights – Your Safety’, om het stakingsrecht van de luchtverkeersleiders te verdedigen en om een duidelijke boodschap mee te geven inzake onze positie over de voorstellen die de Europese Commissie deed en het stakingsrecht zouden aantasten.
Lees meer
Bijna 70 vakbondsvertegenwoordigers uit heel Europa aangesloten bij de luchtverkeersleiders coördinatie van de Europese Unie (ATCEUC) en de European Transport Workers' Federation (ETF) zijn vandaag in Brussel. De bijeenkomst kadert in de campagne 'onze rechten, uw veiligheid', waarmee de luchtverkeersleiders hun recht op staking willen verdedigen. Ze zijn het niet eens met de plannen van Europa om een minimale dienstverlening in te voeren.
Lees meer
Meer nieuws

Zika

Verhuisd? Nieuwe e-mail? Laat het ons weten