Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
kustloods
Op dinsdagavond 17 september bereikten de ACV, ACOD en VSOA een akkoord met minister Homans over de aanpak van de hervorming van het statuut van de Vlaamse ambtenaren. Er zal een werkgroep komen en de minister beloofde om ernstig rekening te houden met onze bekommernissen. Ze weigerde wel de afspraken op papier te zetten. ACV-Transcom volgt het dossier verder met argusogen op. Ze bedankt ook iedereen voor de steun aan de acties van de voorbije dagen.
Lees meer
loodsen 150
Sedert enkele weken rommelt het weer binnen de dienst afzonderlijk beheer Loodswezen (DAB Loodswezen), een onderdeel van het Agentschap Maritieme Dienst en Kust (MDK). De laatste dagen wakkerde de onrust verder aan en komen we weer terecht in een Enkel door het laten terugkeren van de rede en rust kunnen we de Gordiaanse knoop in de maak ontwarren. Niemand zal beter worden van een totale impasse. Noch de havens; noch onze havenarbeiders; noch de overheid; noch de scheepsbemanningen; noch de medewerkers bij de andere afdelingen en DAB’s of noch de kust-, rivier-, zee- en kanaalloodsen.
Lees meer
FOD Mobiliteit
Gisteren berichtte De Tijd dat er veel minder sociale controles gebeuren bij vrachtwagens, te wijten aan personeelstekorten bij de FOD Mobiliteit en de federale egpolitie. ACV-Transcom is niet verbaasd over dit nieuws, maar trekt wel aan de alarmbel. Enkel stoere verklaringen over de strijd tegen sociale dumping en een mooi ogend actieplan zijn niet voldoende. Als deze regering de strijd tegen sociale fraude serieus wil nemen, moeten daar voldoende mensen en middelen tegenover staan.
Lees meer
Op dinsdag 17 juli delen de militanten van ACV-Transcom, ACV jongeren en KAJ informatiefolders en stickers uit aan de vakantiegangers op de luchthaven van Zaventem. Met de actie willen ze de bagageafhandelaars in de schijnwerpers plaatsen en aandacht vragen voor hun zware werk, precaire werkomstandigheden en onzekere contracten. Omdat het veelal over jonge werknemers gaat, vragen de drie organisaties ook dat de bagageafhandelingsbedrijven een engagement aangaan om een duurzaam en innovatief jongerentewerkstellingsbeleid te voeren.
Lees meer
Meer nieuws

Zika