• sociale verkiezingen
 
Vanaf 3 december is het zover: Voor de eerste keer in de geschiedenis kunnen jullie zelf jullie vertegenwoordigers in diverse paritaire comités kiezen. Laat deze kans niet aan jullie voorbij gaan. Daarnaast geeft het weer hoeveel personeel zich betrokken voelt met de firma waarin zij werken. Een grote opkomst van stemmers is een signaal naar de maatschappij dat werknemers begaan zijn met hun werkomgeving, met de balans werk/privé, met hun veiligheid, met ergonomie, kort gezegd met hun werk,,… Met andere woorden het toont aan dat jullie het niet zomaar pikken dat er met jullie meningen, met jullie gezondheid, jullie persoon, jullie veiligheid,… MET JULLIE geen rekening gehouden wordt. Het toont aan dat jullie gehoord willen worden! Aan de andere kant is het een goede barometer voor de directie. Een sterke opkomst voor de verkiezingen toont dat de band tussen de werknemers en hun vertegenwoordigers in de bedrijfsorganen sterk is. Samengevat, het is in ieders belang, dat van jullie, dat van jullie collega’s, dat van de directie dat JIJ GAAT STEMMEN!! 
Hier vind je alvast heel wat informatie over de thema's waar het ACV de volgende zes jaar hard op wil inzetten, over onze kandidaten en praktische informatie over de verkiezingen! 

ACV: Zijn vakbonden nog wel van deze tijd?

Jean, onze kritische reporter, gaat op zoek naar het antwoord op de prangende vraag: "zijn vakbonden nog wel van deze tijd". Onder meer Rob Vanoudenhoven spreekt zich uit...naast wetenschappers en economen. Het antwoord is verrassend.
Lees meer

ACV: Wat zijn sociale verkiezingen

Een korte animatiefilm die het hoe en waarom van sociale verkiezingen kort en bondig uitlegt.
Lees meer