ACV-Transcom heeft voor sociale verkiezingen nummer 6

De directie van de Belgische Spoorwegen heeft vandaag werk gemaakt van de trekking van de nummers voor de sociale verkiezingen. Zes syndicale organisaties werden voorgedragen en ACV-Transcom werd het nummer 6 toegekend. ACV-Transcom voert al enkele weken campagne. De militanten zijn enthousiast over deze nieuwe uitdaging: de directe verkiezing van syndicale vertegenwoordigers op het niveau van de comités ter preventie en beveiliging op het werk en op het niveau van de gewestelijke paritaire commissies. Een belangrijke stap voor meer democratie en de onmiddellijke betrokkenheid van het personeel op hun welzijn en werkomstandigheden. 
Veel toekomstige kandidaten zijn reeds ingeschreven en de lijsten worden geleidelijk aangevuld. Er worden nationaal meer dan 1.000 kandidaten gezocht! De thema’s van de campagne van ACV-Transcom zijn de prioriteiten waarmee de toekomstig verkozenen morgen aan de slag gaan: veiligheid, tewerkstelling, arbeidsomstandigheden, ergonomie en evenwicht tussen werk/privé. Reële en dagelijkse zorgen voor elke spoorman en -vrouw. 
Deze trekking is een nieuwe stap in de procedure die ons leidt naar de sociale verkiezingen, die zullen doorgaan van 3 tot 7 december 2018. Bovenop het dagelijkse werk dat onze militanten nu reeds uitvoeren, gooien ze zich ten volle voor deze verkiezingen. Voor ACV-Transcom is onze job het verdedigen van uw werk.