Staking Aviapartner Duitsland

Op de luchthavens van Hannover en Düsseldorf legden de werknemers van Aviapartner op woensdag 11 maart het werk neer tussen 6 uur en 14u30. Onderhandelingen over betere loons- en arbeidsvoorwaarden leverden tot nu toe niets op. ACV-Transcom betuigt zijn solidariteit en steun aan de stakers.
"Aviapartner is voor 90 procent verantwoordelijk voor de afhandeling op de luchthaven van Düsseldorf", aldus de Duitse vakbond Verdi. "In Hannover handelt Aviapartner ongeveer 22% af van de vluchten."
Ondanks het stijgende aantal passagiers op beide luchthavens en de grote winsten die daarmee gepaard gaan, hangt een groot deel van de Aviapartner-werknemers af van bijpassingen door de staat of een tweede job om de eindjes aan mekaar te knopen. 
Onderhandelingen over betere loons-en arbeidsvoorwaarden voor meer dan de meer dan 800 werknemers leverden tot nu toe niets op en leidden uiteindelijk tot de staking van afgelopen woensdag. Zowel de passagiersdienst, de bagageladers als de werknemers van de vrachtafdeling staakten.