ACV-Transcom blij met 600 nieuwe jobs Air Belgium

Air Belgium
De nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium wil vanaf eind maart vanop de luchthaven Brussels South Charleroi Airport naar China gaan vliegen. Air Belgium verwacht de eerste van vier Airbus A340-300's over een week of twee en denkt eind maart te kunnen gaan vliegen op de route naar Hongkong. Air Belgium maakte de plannen woensdagochtend, 31 januari officieel bekend in Charleroi. ACV-Transcom tekende present op de voorstelling. 
De komst moet zorgen voor driehonderd banen op Brussels South Charleroi Airport. De maatschappij zelf zegt ook goed te zijn voor driehonderd banen. Dit is eindelijk eens goed nieuws voor de Belgische luchtvaartindustrie, na het teloorgaan van Thomas Cook Airlines, de problemen qua handling, … 
ACV-Transcom hoopt dat Air Belgium zich voor haar personeel, zowel het vliegend personeel als het grondpersoneel, zal aligneren met de sector van de luchtvaartmaatschappijen en geen low-cost of sociale dumping praktijken zal toepassen. Verder hopen we op een aansluiting bij één van de werkgeversfederaties uit de luchtvaart, zodat zij ook hun rol kunnen spelen op sectoraal vlak. 
Brussels South Charleroi Airport gaat het komende jaar haar “Terminal Sud” aanpassen tot 'premium terminal' voor de langeafstandsvluchten van Air Belgium. De werkzaamheden starten in mei en zullen een jaar duren. 
De keuze voor Hongkong als eerste bestemming is op zich logisch: op dit moment zijn er nog geen directe vluchten vanuit België naar de Chinese stad. Verbindingen naar het Midden-Oosten en het Oosten zijn immers dé groeipolen van de toekomst. Als transitland én de connecties met o.a. de Antwerpse haven is dit goed voor de economie en bijhorende extra tewerkstelling. 
Air Belgium hoopt op tijd haar Air Operator's Certificate (AOC) op zak te hebben om van start te kunnen gaan. Hopelijk heeft het management daar haar huiswerk grondig gemaakt, waardoor het Directoraat van de Luchtvaart (DGLV) deze vlot kan afleveren.