Geslaagde solidariteitsactie met personeel Aviapartner

Veel volk deze voormiddag in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem voor de solidariteitsactie met de werknemers van Aviapartner die vandaag al voor de zesde dag aan het staken zijn voor betere werkomstandigheden en voldoende personeel. 
Zo’n 400 mensen waren aanwezig om te tonen dat ze begrip hebben voor de acties van de bagageafhandelaars en hun solidariteit te betuigen. Niet enkel heel wat collega’s van de andere bagage- en cargoafhandelaars Swissport en DHL, maar evengoed werknemers van taxibedrijven, de Haven van Antwerpen en van de transportsector staken hen zo een hart onder de riem. 
Voor de werknemers van Aviapartner was deze actie een absolute opsteker. Ook voor de onderhandelaars is dit een sterk signaal naar de directie. Onze secretaris Bjorn Vanden Eynde is bereid om tot een compromis te komen na deze solidariteitsactie. “De directie zal haar voorstel wel moeten stofferen. Ook zal ze zelf aanzetten moeten geven tot consensus voor we een akkoord hebben", verduidelijkt. "Er waren gisteren nog veel breekpunten. Zo moet de bezetting en de invulling van de ploegen naar omhoog, want in het huidige systeem is dat onvoldoende." Deze namiddag worden de onderhandelingen hervat.