ACV-Transcom solidair met Finse bagageafhandelaars

Bagage
ACV-Transcom zond een ondersteuningsbrief aan de Finse vakbond IAU (Finnish Aviation Union) en we informeerden onze leden in verband met de sociale dumping en de race to the bottom in de handling op de Finse luchthavens. Op Brussels Airport zijn we immers ook geconfronteerd met deze praktijk.De spelers zijn nagenoeg dezelfde: de luchthavenuitbater, Swissport, LSG Sky Chefs, … 
Momenteel wordt het spel op de Finse luchthavens hard gespeeld. De dochteronderneming van de luchthavenuitbater Finavia, Airpro, zette de prijzen onder druk. Het spel werd meegespeeld door Swissport, LSG Sky Chefs en Aviator. Hierdoor komen de loon- en arbeidsomstandigheden én de cao’s daar van de werknemers zwaar onder druk. Om die beweging te stoppen, zouden er staking en acties voorzien worden op 10, 14 en 17 maart aanstaande in Airpro, Swissport, LSG Sky Chefs en Aviator. Bepaalde van deze bedrijven zijn zinnens om medewerkers van andere stations in te zetten op Finse luchthavens om de staking te breken. 
ACV-Transcom roept alle leden en medewerkers dan ook op niet aan deze praktijk mee te werken. Onze afgevaardigden zullen dan ook meteen interventies doen naar de directies die in België actief zijn en spelen met het idee om hieraan mee te werken. Vanzelfsprekend roepen wij op om de Finse collega’s te ondersteunen in deze zware periode!