Stopzetting activiteiten

bagageband
Met verbijstering namen we deze ochtend op een bijzondere ondernemingsraad kennis van de beslissing van Thomas Cook Airlines om de activiteiten in België volledig stop te zetten. Dit is een ramp voor de tweehonderd getroffen personeelsleden.

ACV-Transcom vindt het schandalig dat Thomas Cook Airlines Belgium en Brussels Airlines het grondpersoneel volledig in de kou laat staan. De “oplossing” voor het vliegend personeel welk wordt overgenomen door SN Brussels Airlines is een klein lichtpuntje. Ondertussen blijven nog twee grote Belgische luchtvaartmaatschappijen over: Brussels Airlines en Tui Airlines. Brussels Airlines dat ondertussen in de klauwen van de low-costmaatschappij van Eurowings zit en waarschijnlijk ook nog voor reorganisaties staat.
Ook andere bedrijven op de luchthavens zullen hiervan gevolgen dragen. Het effect op de handling, vliegtuigonderhoud, catering, … moet nog in details bekeken. Indirect zullen sowieso ook banen sneuvelen als gevolg hiervan.
ACV-Transcom is duidelijk: deze stopzetting is ook een ramp voor de luchtvaart in de globaliteit van ons land, de teloorgang van de luchtvaartindustrie blijft aanhouden. Het gebrek aan een echt luchthavenbeleid is volgens ons één van de hoofdredenen.
ACV-Transcom zal in deze ten volle zijn rol spelen en optimaal de personeelsbelangen verdedigen in de komende dagen, weken en maanden. Het is natuurlijk jammer dat het gedreven personeel van Thomas Cook Airlines Belgium nu ook slachtoffer wordt van de beslissing. Zij leverden enkele jaren geleden zelfs loon in om hun luchtvaartmaatschappij te laten groeien. Dit is de dank die ze voor hun enthousiasme, engagement en geloof in hun bedrijf krijgen. De schaamte voorbij! Momenteel verzamelen we alle informatie en overleggen we met onze afgevaardigden en het personeel alvorens verdere strategie te bepalen en positie in te nemen.
Meer achtergrond info: https://acv-transcom.acv-online.be/acv-transcom/nieuws-en-acties/nieuws/nieuws-mobiliteit/nieuwsberichten/Sabena-15-jaar-later.html