Onze campagnes

Het Europees vakverbond (EVV) lanceert een nieuwe campagne voor loonsverhogingen in Europa. Esther Lynch, “confederal secretary” bij het EVV, lanceerde de campagne voor het ACV tijdens de Algemene Raad.
Lees meer
TTIP
Als de handelsakoorden CETA, TTIP en TISA er komen, zal het huidige Europese besparings- en dereguleringsbeleid nog verder versterkt worden. Ook het Belgische beleid dat nu uitgetekend wordt (bv. Wet Peeters, optrekken pensioenleeftijd, aanval op werklozen en zieken, denormering gehandicaptenzorg, gebrek aan aanpak sociale en fiscale fraude…) zal op de ingeslagen weg verder gaan. 
Lees meer
FairTransport
Veel werknemers in de transportsector zijn het slachtoffer van oneerlijke concurrentie en sociale dumping. Daarom vraagt de European Transport Workers’ Federation (ETF) dat Europa werk maakt van gelijke standaarden voor eerlijke lonen en sociale rechten in alle Europese landen. Om hen hiertoe te dwingen startte de European Transport Workers’ Federation een burgerinitiatief: Via een petitie in heel Europa moet ze minstens één miljoen handtekeningen verzamelen. Van zodra dat aantal is bereikt, is de Europese Commissie verplicht het thema op de agenda te zetten en in principe gehoor te geven aan de stem van de burger.
Lees meer
Red onze trein
ACV-Transcom voerde vanmorgen een brede informatiecampagne bij de reizigers om ze te informeren over de achterliggende bedoelingen van het moderniseringsplan van minister Galant.
Lees meer