Acties

171130 Manifestatie stop het pensioengeknoei 19 december
Op 19 december organiseren de vakbonden een nationale betoging tegen het pensioengeknoei van de huidige regering. Stap mee op en laat van je horen op 19 december.
Lees meer
2 jaar Michel - manifestatie 29 september 2016
Immers: hogere facturen, minder sociale bescherming en langer, harder en soepeler werken voor minder koopkracht. Enkel de grote vermogens en bedrijven krijgen cadeaus. Een beleid dat we ook terugvinden bij de Vlaamse regering Bourgeois.

We willen een ander, beter, rechtvaardig, eerlijk en evenwichtig beleid. Het kan anders! Daarom organiseren de vakbonden een manifestatie op 29 september.
Lees meer
Stop TTIP-CETA logo website
Steeds meer mensen engageren zich in het verzet tegen TTIP en CETA. Deze ondemocratische trans-Atlantische handelsverdragen zijn vooral voordelig voor de aandeelhouders van multinationals en economische machten. Maar zeer nadelig voor landbouwers, consumenten, arbeiders, gepensioneerden, vrouwen, jongeren, KMO's, de middenklasse, gezondheid en duurzame ontwikkeling. De kans is groot dat de Europese overheden CETA zullen goedkeuren op 22 september 2016. Stap mee op met de nationale betoging op 20 september in de Europese wijk, vanaf 17u (in Brussel).
 
Lees meer
ACV wil geen Zweedse coalitie 1
De vakbonden voeren al een tijdje actie tegen de huidige, asociale regeringsmaatregelen. Omdat we een regering willen die kiest voor een rechtvaardige fiscaliteit, voor investeringen, voor meer koopkracht voor gewone mensen, voor leefbaar werk en voor een stevigere sociale zekerheid. 

Lees meer over de ACV alternatieven.  

Actieplan gemeenschappelijk vakbondsfront
  • Van 20/06/2016 tot 24/06/2016: sensibilisering in de bedrijven 
  • Tussen 25/05/2016 en 17/06/2016: themagebonden acties 
  • Vrijdag 24/06/2016: nationale staking ABVV 
  • Donderdag 29/09/2016: federale interprofessionele betoging in gemeenschappelijk front
  • Vrijdag 07/10/2016: algemene staking in gemeenschappelijk front 
Lees meer
ACV 24 mei 2016 Manifestatie De maat is vol
Wij zijn de voortdurende aanvallen van de regering en de werkgevers op de centen en de rechten van de werknemers meer dan beu! Onze alternatieven steunen op een rechtvaardig maatschappijmodel. Met rechtvaardige fiscaliteit. Met kwaliteitsvolle collectieve diensten. Met een stevige sociale bescherming. Met sociaal
overleg en met vrije onderhandelingen.
Lees meer
ACV 160420 Manif de rek is eruit banner
Op 13 april voerde het ACV op het Albertinaplein een eerste blitsactie voor het behoud van de 38 urenweek. Het ACV wil de druk voor het behoud van de 38 urenweek en voor werkbaar werk nog verder opvoeren. Daarom organiseert het ACV  een betoging op 20 april in Brussel.Op 20 april was al een betoging voorzien rond jongeren en werk. Deze actie wordt na de recente regeringsbeslissingen, uitgebreid met de strijd voor het behoud van de 38-uren week en voor echt werkbaar werk voor jong en oud, in de openbare en de privésector.
Lees meer
De rek is eruit
Woensdag 13 april voerden verschillende centrales van het ACV actie voor het behoud van de 38-urenweek. De werknemers kregen het met regering Michel al hard te verduren. Nu krijgen ze opnieuw de volle laag: met een 45-urenweek en werkdagen van 9 uur, inlevering van de overurentoeslag, extra flexibiliteit in plaats van jobcreatie, straffen van langdurig zieken. Voor vermogenden zijn er de Panama-voordelen. Voor het ACV is het duidelijk: de rek is eruit!
Lees meer
De Grote Parade
Eén dag voor de lente laten we ons allemaal samen opmerken! Onze kleurrijke optocht wordt een stroom van alternatieven voor een samenleving met een plus!
Lees meer