Veroordeling Uberpop Brussel is logisch

De Brusselse rechtbank van Koophandel verbiedt Uberpop in Brussel. Deze uitspraak komt niet als een verrassing en ACV-Transcom is dan ook verheugd met het vonnis. 
De uitspraak is de logica zelve: Uber is met Uberpop, waarbij particulieren met een eigen wagen ritten aanbieden, al een hele tijd illegaal bezig. Zowat overal ter wereld ontregelen ze op een unfaire manier de taxisector en worden ze daarvoor veroordeeld. 
Het aantal veroordelingen stapelt zich op en toch volharden ze in de boosheid. We mogen stilaan beginnen spreken van een criminele organisatie die denkt dat ze boven de wet staat en zich alles kan veroorloven. 
ACV-Transcom vraagt doorgedreven controles op Uber. Politici die zich de afgelopen maanden lovend uitlieten over Uber, zouden trouwens beter hun mening herzien. Het vonnis toont nog maar eens aan dat Uberpop niets te maken heeft met het aanbieden van een nieuwe technologie ten voordele van betere en modernere mobiliteit. Het gaat alleen maar over winst maken op een onrechtmatige manier ten koste van bedrijven en werknemers die zich wel moeten houden aan regels en wetten. Uber gaat in beroep? Het zou ons verwonderen mochten ze daar gelijk krijgen.