Flyeractie bij Proximus

ACOD en VSOA hebben dus voor borrelnootjes hun akkoord gegeven. 
ACV-Transcom ging voor een volle maaltijd… We waren er bijna … 
Maar ja, de directie had al het akkoord van 3 van de 9 syndicale vertegenwoordigers en overhaalde nu nog 2 syndicale vertegenwoordigers extra. Hiermee heeft iedereen kleur bekend, maar wie betaalt het gelag? Wat verandert er? NIETS noemenswaardig. Dit is buiten alle fatsoen. Ondertussen moet je wel verder en een vitessepilletje zal nodig zijn. 
Ondertussen blijft: 
  • Een beduidend lager loon voor wie via bevordering of aanwerving 2b of M4 wordt, met het onvermijdelijk watervaleffect op 2a tot 4; 
  • Verlies van maandelijks bankuur en 2 dagen voor bloedgeven; 
  • Geen ernstige aanpak van de stressproblematiek die nog groter blijkt dan we durfden denken; 
  • Afbouw van de invaliditeitsverzekering waardoor een grote groep hun inkomensgarantie van 6 naar 3 maanden daalt … en niet omgekeerd; 
  • Een zgn. meritgarantie van 0,5% aan M4 – V6 voor 2 extra jaren, of 10 € bruto meer voor wie 2.000 € bruto verdient … we leven in 2016 !!! 
De schaamte is afgevallen. De directie feliciteerde nog maar eens zichzelf (terecht) en wie hen hierbij hielp (sic). Deze houding van de directie is respectloos voor haar werknemers. 
ACV-Transcom bood aan de directie de kans om haar ongezien akkoord met slechts 1/3de van de werknemers te corrigeren. Een tweede akkoordje zonder ernstige inhoud was haar antwoord. Het Paritair Comité van vandaag levert een zwarte bladzijde in de sociale geschiedenis van Proximus!