Red onze trein!

Red onze trein
ACV-Transcom voerde vanmorgen een brede informatiecampagne bij de reizigers om ze te informeren over de achterliggende bedoelingen van het moderniseringsplan van minister Galant. 
De informatiecampagne vond plaats 7 en 9 uur 's morgens in de stations Brussel-Zuid, Brussel-Centraal, Charleroi, Mons, Namur, Ottignies, Luik, Aarlen, Oostende, Brugge, Kortrijk, Aalst, Geraardsbergen, Dendermonde, Sint-Niklaas, Gent-Sint-Pieters, Mechelen, Antwerpen-Centraal, Leuven en Hasselt. 
Treinreizigers lanceerden in het verleden al vele petities  die de negatieve punten van het moderniseringsplan aanklagen. Nu bundelen we de verschillende frustraties in één algemene petitie die de wantoestanden aanklaagt. We willen een echt toekomstplan dat tegemoet komt aan de wensen van de reizigers en het spoorwegpersoneel. ACV-Transcom verzet zich tegen het moderniseringsplan dat de ontmanteling van de Belgische Spoorwegen inluidt. Met 3 miljard besparing kan dit plan, dat wenst te moderniseren, alleen maar leiden tot een verminderde dienstverlening. 
Concreet gaat dit over het sluiten van de loketten, het sluiten van stations, het uitstellen van het onderhoud van infrastructuur, uitstellen van de aankoop van nieuwe treinen, … Daarom eist ACV-Transcom een echt toekomstplan dat kadert in een waar mobiliteitsplan waarin elk transportmiddel zijn plaats krijgt. Ook daarom starten wij vandaag deze campagne op. 
Meer info vind je op onze campagnewebsite www.redonzetrein.be
Download hieronder het pamflet.