Toeslag bij aankoop van een reisbiljet

Koop je een biljet op de trein? Dan rekent de NMBS sinds 1 februari 2015 automatisch een toeslag van 7 euro aan. Dat zorgt voor problemen, want via ticketautomaten kunnen personeelsleden van bpost geen korting aanvragen. 
Statutaire en baremiek contractuele personeelsleden van bpost hebben recht op een korting van 50 procent op de prijs van de treinbiljetten. Via hun legitimatiekaart kunnen ze die korting normaal aanvragen aan een loket, maar in heel wat stations is het enkel mogelijk een ticket te kopen via een ticketautomaat. 
Het probleem is dat de automaten geen keuzemogelijkheid bieden voor de betaling van een reisbiljet via de inlevering van een vordering noch voor de 50% vermindering op de aankoopprijs. 
Wij hebben dit probleem al een tijd geleden aangekaart bij bpost. Recent deelden zij ons mee dat volgens de reglementering van de NMBS de toeslag van 7 euro niet wordt aangerekend op producten die niet via de verkoopautomaten te verkrijgen zijn. 
Mocht je toch door de treinbegeleider op de bon worden gezet, laat dit dan weten aan een van onze gewestelijk vrijgestelden zodat dit bij bpost kan worden aangeklaagd.