Anders-actieven

We horen het maar al te vaak: "De vakbond, dat is toch voor de werkende mens? Waarom zou ik na mijn loopbaan nog lid blijven?". 
Dit is een misvatting: je lidmaatschap kan ook na je loopbaan een verschil maken. Hieronder vind je een aantal argumenten terug die de vooroordelen de wereld uithelpen.

Dienstverlening en informatie

ACV is de kampioen van dienstverlening. Je kan zowel in de plaatselijke ACV-dienstencentra als bij de ACV-Transcom vrijgestelden terecht voor onder andere:
  • allerlei administratieve formaliteiten;
  • het invullen van de belastingsaangifte; 
  • voorlichting, dienstbetoon en verdediging van persoonlijke belangen.

Ledenvoordeel

Als lid van ACV-Transcom heb je recht op een getrouwheidsgift bij de officiële oppensioenstelling (op 60 jaar). De getrouwheidsgift wordt bepaald op basis van het aantal jaren lidmaatschap.

Overheidspensioen

Samen met collega’s van andere beroepscentrales van de overheidsdiensten houden wij ook alle plannen van de regering met betrekking tot de overheidspensioenen nauwlettend in het oog.
Wij kunnen je verzekeren dat, mocht dit niet gebeuren, geen enkele regering lang zou wachten om te snoeien in het  systeem van de overheidspensioenen. Ze wensen niets liever dan dat 'uitgesteld loon' en 'vastheid van betrekking' uit het overheidsjargon zouden verdwijnen.
Wij zijn echter nog niet vergeten dat het juist hiermee is dat hun voorgangers de tewerkstelling in overheidsdiensten en -bedrijven enigszins aantrekkelijk wisten te maken ter compensatie van de ondermaatse aanvangswedden.

Pensioenen is een belangrijk thema

Het ACV doet er alles aan de belangen van de gepensioneerden te behartigen en te verdedigen. Zo zijn we sterk gekant tegen besparingen in de gezondheid en de pensioensector.

Solidariteit

Er speelt ook altijd een vleugje solidariteit en samenhorigheid mee.
Enkel en alleen als actieven en niet-actieven samen blijven ijveren voor de belangen van de werknemers en de ex-werknemers, kunnen we een krachtig tegenwoord bieden.

Transcom-Info

Je krijgt ons ledenblad Transcom-Info in de bus en zo blijf je op de hoogte van het nieuws binnen de sectoren en onze kijk op algemene politieke thema's.