Lid worden?

Wat doen wij voor jou? 
 • Wij ijveren ervoor om optimale arbeidsvoorwaarden af te dwingen, onder meer door het sluiten van goede cao’s. 
 • Als lid krijg je via diverse overlegorganen in zowel de onderneming als de vakbond de kans actief deel te nemen aan de besluitvorming. Werking en organisatiestructuren zijn democratisch uitgebouwd. Zo houdt de ‘top’ voeling met de ‘basis’. 
 • Met vragen en problemen kan je terecht bij de militanten van je bedrijf. Als je er samen niet uitkomt zal hij of zij je meestal voorstellen een afspraak te maken met de verantwoordelijke secretaris van je sector. 
 • We bieden persoonlijke service, via onze e-services en in de dienstencentra. 

Waarvoor kan je bij zoal terecht bij de militanten in jouw bedrijf, of de consulenten in onze secretariaten? 
 • Vragen om informatie, om advies, tussenkomsten bij je werkgever, het nagaan van de correcte toepassing van de reglementering, juridisch advies. 
 • We begeleiden en ondersteunen je op alle vlakken van belang in jouw arbeidssituatie. 
 • Vragen over deeltijds werken, berekeningen van je loon, vragen over de overgang naar een andere werkgever, je loopbaanmogelijkheden, … we zijn er om je te helpen en bemiddelen zo nodig bij je werkgever. 
 • Zo nodig schakelen we onze juridische dienst in. Als er echt een geschil moet worden aangegaan via een rechtbank, bijv. bij de betwisting van een opzeg, de erkenning van een arbeidsongeval, er fouten zijn in de betaling van je loon of premies,… 
 • Onze consulenten blijven op de hoogte van de jongste wijzigingen in de wetgeving. Je kan dus steeds rekenen op correcte informatie. Je vindt hun contactgegevens op onze site. 
 • Zijn er belangrijke wijzigingen in de wetgeving, dan stellen we daarover vaak een brochure ter beschikking. 
 • ACV-Transcom helpt je ook bij de uitbouw van je loopbaan. We organiseren regelmatig vormingen als voorbereiding op examens om je slaagkansen te vergroten. Sta je voor een evaluatie en heb je vragen, ook hier kunnen we je helpen. Via een plaatselijk secretariaat kun je een afspraak maken met de secretaris die verantwoordelijk is voor de sector of het bedrijf waar je werkt. 

Ik wil lid worden, wat moet ik doen?

Niets is makkelijker dan lid worden van het ACV. Aan jou om te kiezen hoe je dat wil doen:
 1. Schrijf je in door dit online formulier te vervolledigen.
 2. Bezoek een dienstencentrum in je buurt, zij zullen je inschrijving volledig afwerken zonder dat er bijkomende briefwisseling nodig is.
 3. Contacteer de syndicaal afgevaardigde in je onderneming.
 4. Voor studenten en jongeren tijdens beroepsopleiding (tussen 15 en 25 jaar) ontwikkelde het ACV het ENTER-lidmaatschap. Het is een gratis lidmaatschap. Je vindt er alle informatie over op de ENTER-website


Welkom!