In actie

Levensloopklein
Via het boekje “Het Spoor” riep Railcare alle medewerkers van NMBS, INFRABEL en HR-RAIL op om zich in te zetten voor het goede doel door deel te nemen aan Levensloop. Dit evenement werd dit jaar voor het eerst georganiseerd voor bedrijven. De bedoeling was om met een team van min. 10 personen 24 uur lang te lopen en/of wandelen op een parcours in en rond het Koning Boudewijn stadion in Brussel. Per team moest er telkens minimum 1 persoon op het parcours staan. In totaal waren er 1333 deelnemers waarvan 300 spoorwegmedewerkers. Van de 27 teams waren er 10 van de Belgische Spoorwegen !
Lees meer
Naar aanleiding van het treinongeval zondagavond laat in Saint-Georges-sur-Meuse wenst ACV-Transcom haar oprechte medeleven te betuigen aan de families van de drie dodelijke slachtoffers, de gewonden die nog in het ziekenhuis verblijven en hun familie, en de reizigers die gelukkig ongedeerd bleven, maar uiteraard eveneens zwaar aangeslagen zijn.
Lees meer
ACV 160420 Manif de rek is eruit banner
APR 20

Manifestatie: de rek is er uit

Op 13 april voerde het ACV op het Albertinaplein een eerste blitsactie voor het behoud van de 38 urenweek. Het ACV wil de druk voor het behoud van de 38 urenweek en voor werkbaar werk nog verder opvoeren. Daarom organiseert het ACV  een betoging op 20 april in Brussel.Op 20 april was al een betoging voorzien rond jongeren en werk. Deze actie wordt na de recente regeringsbeslissingen, uitgebreid met de strijd voor het behoud van de 38-uren week en voor echt werkbaar werk voor jong en oud, in de openbare en de privésector.