Jonas, treinbestuurder en spreekbuis van jonge bestuurders

Dag Jonas. Stel jezelf even voor. 
Ik ben Jonas en ik ben treinbestuurder bij NMBS sinds juni 2012. Ik ben sinds de kennismakingsdag van het bedrijf lid van ACV-Transcom en ben nu ongeveer 2 jaar militant. 


Wat was voor jou de grootste drijfveer om lid te worden van ACV-Transcom? 
Ik ben lid geworden van ACV-Transcom omdat ik een kennis heb die toen actief was bij ACV-Transcom. 


Lid zijn is één ding. Als militant ga je nog een stapje verder. Wat heeft je ertoe aangezet om militant te worden en je actief in te zetten bij ACV-Transcom? 
Ik ben militant geworden omdat er een plaats vrij was in het gewestelijk paritair comité voor prestatieoverschrijdingen en ik hiervoor gevraagd werd. Omdat ik nog zo jong ben, kan ik ook dienen als spreekbuis van de nieuwe en jonge bestuurders. 

Op welke manier heb je al eens iemand kunnen helpen als militant? En wat vond je daar leuk aan? 
Bij de nieuwe treinbestuurders is er soms nogal eens onduidelijkheid over ons systeem van de kredietdagen, CX en RX, interval… Het leuke aan militant zijn is dat je ook wordt geconfronteerd met zaken die je niet weet en dat je die dan kan achterhalen. Dat is een fijne uitdaging. 

Wat is volgens jou de meerwaarde van de vakbond vandaag? 
De vakbonden hebben in het verleden al veel verwezenlijkt voor het personeel, wat in deze tijd nogal eens vergeten wordt. ACV-Transcom treedt op als bemiddelaar bij problemen op de werkvloer. Daarnaast worden er door de vakbond verschillende studiedagen georganiseerd die niet alleen je loopbaankansen verruimen, maar ook een bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarenboven zijn we met de vakbond onder andere vertegenwoordigd in het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW) waardoor we de wensen van onze leden op tafel kunnen leggen. Dankzij ACV-Transcom kan je ook een mooi netwerk uitbouwen. Zo leer je ook andere collega’s kennen; de vakbond werkt transversaal over de verschillende beroepscategorieën heen en dat is verrijkend. We bevinden ons momenteel overal in een tijd van besparingen. Ondanks dat doet ACV-Transcom haar uiterste best om de goede dingen te behouden. 

Wat kan jij als militant hierin betekenen? Hoe kan jij hieraan een bijdrage leveren? 
Door de collega’s te helpen waar ik kan en eventueel door te verwijzen naar de vrijgestelde en/of medewerker. 
Aan welke activiteiten van ACV-Transcom doe je graag mee? 
Uiteraard het ACV-Café georganiseerd door ACV-JES. Je zetelt voor je gewest in het nationaal jongerencomité, ACV-JES (ACV Jong en Spoor). 

Wat hopen jullie te kunnen bereiken in de toekomst? 
Wij willen met onze jongerenwerking ervoor zorgen dat de huidige (jonge) leden tevreden zijn van de werking van ACV-Transcom. Daarnaast hopen we ook om meer (jonge) mensen aan te trekken om lid te worden. De meerwaarde van de vakbond zou meer moeten benadrukt worden. 

Binnenkort zijn het sociale verkiezingen binnen de NMBS-groep. Op welke manier ga jij je steentje als militant bijdragen? 
Ik ga mijn steentje bijdragen door mij kandidaat te stellen en te helpen met de promotie van mijn collega-kandidaten. 


Heb je nog tips om de vakbond en de functie van militant aantrekkelijker te maken voor jongeren? Waarom vormt het een meerwaarde om (als jongere) militant te worden? 
Meer naamsbekendheid van ACV-JES is al een stap in de goede richting om de vakbond aantrekkelijker te maken voor jongeren. Als jonge militant leer ik zeer veel bij op korte tijd. Heb je nog tips voor andere militanten in verband met het uitoefenen van deze functie? Wees steeds een luisterend oor en behulpzaam voor collega’s en sta 100% achter wat je doet. 

Jonas vormt, samen met honderden anderen, het kloppende hart van ACV-Transcom. Hij ‘maakt’ mee de vakbond. Als militant ben je immers vaak het eerste aanspreekpunt van je collega’s. Militant zijn, is een dagelijks engagement… uitdagend, leerrijk en verrijkend. 
Bedankt Jonas!