• Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Gratis Enter lidmaatschap

  Lees meer
  ACV Enter studente park 970
 

Alles voor studenten, schoolverlaters, starters

Een vakbond? Waarom zou ik me daarbij aansluiten? Die staken toch alleen maar? Maar wist je dat je bij de vakbond ook terecht kan voor loopbaanbegeleiding, bemiddeling met de werkgever en tal van andere diensten? 
Jongeren aan het begin van hun loopbaan hebben vaak nog heel specifieke vragen. Ook daarvoor kan je bij ons terecht. Voor hulp bij het indienen van een aanvraag voor studietoelagen bijvoorbeeld. Of vragen over studentenwerk, stages, deeltijds leren en werken, enz. 
Bovendien begrijpen we dat jongeren bij de start van hun loopbaan goed moeten uitkijken wat ze met hun geld doen. De eerste keer huur, eten en rekeningen zelf betalen… en dat allemaal aan een startersloon. Daarom biedt ACV twee voordelige lidmaatschappen aan. 
 • ACV-Enter is volledig gratis, speciaal voor jongeren, studenten en schoolverlaters in beroepsinschakelingstijd, van 15 jaar tot 25 jaar. 
 • Voor beginnende werknemers tot 25 jaar hebben we ACV GO. In plaats van de gewoonlijke 16,00 euro, betaal je tijdens je eerste aansluitingsjaar slechts 10,00 euro per maand. 
Ben je aan de slag bij de Belgische Spoorwegen of Proximus, dan staat er een enthousiaste ploeg klaar om jou verder te helpen met al jouw vragen. Wil je contact met hen opnemen?


Jongeren uit de sectoren water, luchtvaart, transport, Post of diamant kunnen terecht bij hun syndicaal afgevaardigden of in een secretariaat in je buurt.

In actie

Meer nieuws
Levensloopklein
Via het boekje “Het Spoor” riep Railcare alle medewerkers van NMBS, INFRABEL en HR-RAIL op om zich in te zetten voor het goede doel door deel te nemen aan Levensloop. Dit evenement werd dit jaar voor het eerst georganiseerd voor bedrijven. De bedoeling was om met een team van min. 10 personen 24 uur lang te lopen en/of wandelen op een parcours in en rond het Koning Boudewijn stadion in Brussel. Per team moest er telkens minimum 1 persoon op het parcours staan. In totaal waren er 1333 deelnemers waarvan 300 spoorwegmedewerkers. Van de 27 teams waren er 10 van de Belgische Spoorwegen !
Lees meer
Naar aanleiding van het treinongeval zondagavond laat in Saint-Georges-sur-Meuse wenst ACV-Transcom haar oprechte medeleven te betuigen aan de families van de drie dodelijke slachtoffers, de gewonden die nog in het ziekenhuis verblijven en hun familie, en de reizigers die gelukkig ongedeerd bleven, maar uiteraard eveneens zwaar aangeslagen zijn.
Lees meer
ACV 160420 Manif de rek is eruit banner
APR 20

Manifestatie: de rek is er uit

Op 13 april voerde het ACV op het Albertinaplein een eerste blitsactie voor het behoud van de 38 urenweek. Het ACV wil de druk voor het behoud van de 38 urenweek en voor werkbaar werk nog verder opvoeren. Daarom organiseert het ACV  een betoging op 20 april in Brussel.Op 20 april was al een betoging voorzien rond jongeren en werk. Deze actie wordt na de recente regeringsbeslissingen, uitgebreid met de strijd voor het behoud van de 38-uren week en voor echt werkbaar werk voor jong en oud, in de openbare en de privésector.
Meer nieuws

cartoon

Word gratis lid van de Jongerenvakbond

Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

ACV lanceert ACV GO, een uniek lidmaatschap waarmee je als jongere tot 25 jaar kan genieten van alle steun die je nodig hebt bij het begin van je professionele leven. Van loon- en loopbaanadvies tot juridische bijstand, van individuele belangen tot collectieve akkoorden voor alle werknemers. En dat voor maar €10/maand. Of 33 cent per dag.