Wat doen we?

Bij de spoorwegen zit je alvast goed en wij helpen je graag vooruit. 
Het is belangrijk bij de start van je carrière als spoorman of -vrouw dat je een beroep kan doen op een vakbond met een sterke structuur, die een grote medezeggenschap heeft in de verschillende bedrijfscomités en waar kennis van zaken de standaard is. Bescherming van het Statuut, het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden, het verschaffen van informatie (voorbeeldexamenvragen, welke voordelen geniet je, wat te doen bij zwangerschap of ziekte, hoe zit het met deeltijdse arbeid,…), bijstand bij eventuele geschillen met je collega’s of oversten, en zoveel meer. Wanneer je in de startblokken van je loopbaan staat, kan je op ons rekenen en kan je steeds met al jouw vragen bij ons terecht. 
Ben je al aangesloten bij ACV-Transcom spoorwegen en wil je meer? Als jongere kan je ook een belangrijke rol opnemen binnen onze organisatie, nieuw talent is altijd welkom en met de nodige opleidingen en ondersteuning kan je uitgroeien tot militant in jouw werkzetel. 
Onze jongerenafdeling wil in de eerste plaats jongeren verenigen, als jongere maak jij hierbij deel uit van een groter geheel. ACV-Spoor Jongeren is gericht op alle leden tot en met de leeftijd van 35 jaar. Ongeacht in welke spoorwegonderneming je werkt (NMBS, Infrabel, Tuc Rail, ...): je kan als jongere steeds bij onze overkoepelende organisatie terecht. 

Het ACV-Spoor Jongeren team