Tools

Het ACV heeft een aantal tools aangemaakt.
De meeste calculators kunnen door iedereen online geconsulteerd worden. Sommige zijn voorbehouden voor ACV-leden. Weer andere voor ACV-militanten.

Berekeningsmodules voor iedereen...

  • Bruto-netto-calculator: Met deze calculator kan je je brutoloon omrekenen naar een nettobedrag. 
  • Bereken je opzegtermijnenMet de eenmaking van de statuten geldt er bij ontslag nog slechts één regeling voor de berekening van de opzegtermijn voor arbeiders en bedienden. Militanten loggen best in voor meer toepassingen van deze module (berekening ontslagcompensatievergoeding ofwel OCV).

  • Bereken je nettoloon bij opname tijdkrediet: Deze module berekent je nettoloon bij opname van tijdkrediet. 

  • Bereken je inkomensverlies: Hoeveel verlies jij nav de regeringsmaatregelen van Michel en Bourgeois

  • Wat wint je onderneming nav de taxshift? Hoeveel voordeel strijkt je werkgever op door regeringsmaatregelen als de indexsprong, de lastenverlagingen van de taxshift en de korting voor lage lonen? Bereken het met de loonkostwinst indicator.

  • Hoeveel kost je een indexsprong? Bereken het via de indexsprongcalculator

  • Gebruik de tool sociale benchmarking: Hoe scoort jouw onderneming op basis van een aantal sociale kenmerken zoals de gemiddelde personeelskost per werknemer, het aantal uitzendkrachten, de scholingsgraad, de loonkloof man en vrouw...

  • Bereken de loonkloof in je onderneming: Is er een loonkloof in jouw bedrijf? Met deze tool kom je daar snel achter.

  • Databank gevaarlijke producten: Beschrijvende fiches voor meer dan 800 producten die door de Belgische wetgeving als gevaarlijk worden bestempeld.  

  • Bereken je belastingen onlineHet ACV ging voor deze dienstverlening in zee met DVV (Taxweb). Je kan met Taxweb niet alleen je personenbelasting berekenen, maar ook controleren of de uiteindelijke rekening van de fiscus voor het voorgaande jaar klopt. 

Wet op privacy

De persoonlijke gegevens die je moet invullen in deze berekeningsmodules worden door het ACV nergens bewaard. Ze worden enkel gebruikt om de berekeningen te kunnen maken en om je toe te laten handige print-outs te maken. Het ACV respecteert dus volledig je privacy. 

Berekeningsmodules voor leden...

Berekeningsmodules voor militanten...

Check je profiel op Mijn ACV


Consulteer je persoonlijk dossier op Mijn ACV. Onverhoopt werkloos? Ook je e-dossier werkloosheid vind je onder Mijn ACV.

Bestel je werkloosheids- documenten online


Groene klevers op? Nieuwe attesten en/of kaarten nodig? Bestel ze online.