VDAB

Contract-opleiding-vdab
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding biedt een uitgebreid aanbod aan opleidingen aan. 
Vooral het gedeelte webleren is interessant voor werknemers. Via de webcursussen kun je waar je maar wilt en op eigen tempo bijleren.

Welke opleidingen kun je volgen?

VDAB heeft een ruim aanbod op het vlak van webleren. Je vindt er heel wat opleidingen. Van informaticaopleidingen tot opleidingen planlezen. 
  • Check het volledige aanbod op de website van VDAB.
Daarnaast kun je via je werkgever of eventueel op eigen initiatief ook opleidingen volgen binnen het algemene opleidingsaanbod van VDAB. Je moet hiervoor een goedkeuring krijgen van VDAB en voldoen aan de gestelde toelatingsvoorwaarden.

Certificering

Als je een opleiding of een module met succes beëindigt, verwerf je een getuigschrift. Dit is een bewijs met daarop je verworven competenties.

Kostprijs

Het aanbod webleren is steeds gratis voor werknemers. 
Of de opleidingen binnen het algemene VDAB aanbod - voor jou - betalend zijn, hangt af van je statuut en of je de opleiding al dan niet op eigen initiatief volgt.
  • Wanneer je tijdelijk werkloos bent, kun je gratis de algemene opleidingen volgen bij VDAB. Neem contact op met VDAB om te bekijken of je kunt aansluiten bij een een opleiding.
  • Je kunt ook via je werkgever opleidingen volgen bij VDAB. In dat geval zijn de opleidingskosten ten laste van je werkgever. 
  • Wanneer je als werknemer op eigen initiatief een algemene VDAB-opleiding wil volgen, betaal je deze opleiding zelf. Check of de opleiding niet in aanmerking komt voor het gebruik van opleidingscheques of betaald educatief verlof

Opleidingsmodaliteiten

Bij webleren kun je verschillende modules volgen op een pc met internetaansluiting. Je bepaalt zelf wat en wanneer je leert. Het cursusmateriaal is 24 uur op 24 online beschikbaar. Voor de meeste cursussen volgt een coach je vorderingen. 
Bij de algemene opleidingen van VDAB of in samenwerking met VDAB krijg je meestal les van een instructeur. De opleidingen gaan overdag door. Vaak is er ook een stage aan gekoppeld.

Meer info

  • Website VDAB, luik opleidingen
  • Of contacteer VDAB telefonisch: 0800 30 700